YS vil ha styrket kollektivtilbud

Publisert: 9. juni 2008 kl 16.18
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Ønsket er i tråd med at LO tidligere i sin klimastrategiske plan gikk inn for rushtidsavgift for personbiler i storbyene.

- Vi mener det er en sammenheng mellom pris og hvor mange som benytter seg av kollektive transportmidler. Hvis pris kan stimulere til økt bruk, er vi positive til det, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim til NTB.

Personbiltrafikken

Kvalheim mener aktive grep må til for at personbiltrafikken skal begrenses i storbyene. I likhet med LO stiller også YS seg bak et forslag om rushtidsavgifter.

- Vi har ikke vedtatt rushtidsavgift i vårt strategidokument, men hvis det stimulerer kollektivbruken, mener jeg det er riktig, sier han.

YS presenterte sin klima- og miljøpolitiske strategi i Oslo mandag. Med på møtet var miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) som fikk overlevert hovedpunktene i hvordan YS som fagforening kan påvirke klima- og miljøarbeid i årene fremover.

Konkrete tiltak

Saken fortsetter under annonsen

- YS har nylig vedtatt en omfattende klima- og miljøpolitisk strategi, som vi er stolte av. Strategien viser at YS som hovedorganisasjon tar bærekraftig utvikling, klima og miljø på alvor. Vi har vedtatt å gjennomføre en sertifisering som miljøfyrtårn. For å bli sertifisert må YS gjennomføre en rekke konkrete klimatiltak, opplyser Kvalheim.

Solheim mener det er positivt at en hovedorganisasjon som YS engasjerer seg i miljøkampen.

- Det er flott at en hovedorganisasjon som YS engasjerer seg i klimaspørsmålet. For å lykkes med å få ned klimagassutslippene, må vi ha alle gode krefter med oss - befolkningen, næringslivet, fagbevegelsen, kirken og de frivillige organisasjonene, sier Solheim.

På samme linje

Tidligere har blant andre LO og NTL engasjert seg i klimautfordringene. LO har utarbeidet en klimastrategisk plan der organisasjonen blant annet går inn for rushtidsavgift.

LO griper fatt i mange viktige miljøsatsinger. Blant annet vil LO og NTL ha økte bevilgninger til forskning, og til å styrke forskningsmiljøene innen fornybar energi. LO har også et uttalt mål om å involvere seg sterkere i betingelsene for bærekraftig næringsutvikling.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen