Vitneutsagn: alle rundt Reiten visste

Publisert: 9. oktober 2008 kl 09.20
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
Opplysningene kommer fra en tidligere sentral leder i Hydro i et signert vitneprov fra granskningen til de to selskapene Hydro og Statoil.

Granskingen kleber Hydro-sjef Eivind Reiten til de omstridte konsulentpengene i Libya, ifølge VG.

I det skriftlige materialet skal det ikke finnes noen direkte bevis mot Reiten, men dokumentene skal vise at så godt som alle rundt ham visste.
Saken fortsetter under annonsen


Dette er blant de viktigste bevisene:

Vitneutsagn som viser at Reiten og tidligere Hydro-sjef Egil Myklebust diskuterte utbetalinger til libyske konsulenter i 2001.
Saken fortsetter under annonsen

Et notat adressert til Reiten gjennomgår Hydros forhold til de problematiske utbetalingene.

Vitner i hans aller nærmeste krets visste detaljer om utbetalingene.

Saken fortsetter under annonsen
Økokrim skal nå gjennomgå materialet. Det mest alvorlige er vitneprovet fra den sentrale Hydro-lederen. Han forteller at konsernledelsen i Hydro vinteren 2000 ble informert om beslutninger om å betale Gammudi, samt å inngå ny kontrakt med ham. På denne tiden satt Reiten konsernledelsen og overtok som konsernsjef i mai 2001. Hydro hadde da besluttet å seg for å avslutte samarbeidet med Gammudi, men Hydro-lederen bestemte likevel å bistå salget av to oljefelt - til tross for mistanke om at han hadde forbindelser med libyske myndigheter, skriver VG.

Trekker seg ikke

Eivind Reiten sier til VG at han ikke kommer til å trekke seg fra sin posisjon som sjef i Hydro.

Saken fortsetter under annonsen
På TV2 Tabloid uttalte Reiten blant annet at ledelsen var klar over at situasjonen var problematisk, men at avtalen det rettes kritikk mot ikke ble håndtert på konsernsjefnivå.