Vil vurdere genmodifisering

Publisert: 16. april 2008 kl 08.57
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Verden står overfor en matvarekrise og Folkekirkens Nødhjelp i Danmark peker nå på genmodifisering av for eksempel mais som et av flere mulige botemidler. Her hjemme holder også Kirkens Nødhjelp døren på gløtt for en slik løsning.

- Tradisjonelt har vi vært kritiske, særlig hvis det har vært snakk om genmodifiserte varer i form av matvarehjelp som kommer utenfra. Samtidig er vi kjent med at for eksempel den sørafrikanske regjeringen nå har lagt til rette for å forske fram nye metoder på feltet. Jeg vil ikke gå så langt som mine danske kolleger, men også vi må være i stand til å spørre om genmodifisering kan være forsvarlig dersom det gjøres lokalt og på en ansvarlig måte, sier generalsekretær Atle Sommerfeldt til Vårt Land.

Sommerfeldt peker imidlertid på at en rekke andre tiltak er viktige i den nåværende situasjonen. Blant annet må det gis matvarehjelp til fattige i verdens byer som ikke har tilgang til å dyrke mat, og matproduksjonen i fattige land må styrkes ved å tillate statlig jordbruksstøtte.

Saken fortsetter under annonsen