Vil sende norsk båt til Gaza

Publisert: 3. juni 2010 kl 10.07
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Ni personer ble drept i militæraksjonen mot nødhjelpskonvoien mandag.

Kheteeb tror det blodige angrepet snarere har en mobiliserende effekt blant folk, enn å øke frykten.

- Vi forsøkte å få til en norsk båt også, men lyktes ikke. Det er fortsatt vårt mål å klare det, og sjansen for at det skal la seg realisere er større nå, sier hun til Klassekampen.

Aksjonen fortsetter

Israels angrep mot konvoien som var lastet med nødhjelp og aktivister, er blitt møtt med massive protester og fordømmelse blant verdens ledere. Og aksjonen mot blokaden av Gaza fortsetter:

Det irske lasteskipet MV Rachel Corrie forlot Malta tirsdag med kurs mot Gazastripen. Blant de 15 aktivistene om bord er den irske nobelprisvinneren Mairead Corrigan og FNs tidligere visegeneralsekretær Denis Halliday.

Irlands utenriksminister Micheal Martin gjentok onsdag en kraftig oppfordring om å la skipet passere uhindret til Gaza.

Saken fortsetter under annonsen

Om bord i Rachel Corrie er det 1.200 tonn med utstyr, blant annet 560 tonn sement, 100 tonn medisinsk utstyr, 200 rullestoler, komplett utstyr til et tannlegekontor, samt flere tonn papir, sportsutstyr og fargeblyanter til barn. Ifølge Klassekampen er det også skolesekker og papir fra Norge med i forsendelsen.

Flere henvendelser

Line Kheteeb forteller at Palestinakomiteen får en del henvendelser fra folk som melder sin interesse for å delta i nye solidaritetsaksjoner for å utfordre blokaden av Gaza.

- Etter de tragiske hendelsene denne uken er det viktig at vi enda mer iherdig viser slik solidaritet med folk på Gazastripen, sier Khateeb.

Hun sier at de norske kreftene som jobbet for å bli med i Free Gaza-aksjonen, har en enklere oppgave nå.

- En del folk har fått en vekker. LO har gått hardt ut mot at norske pensjonspenger er investert i israelske selskaper og med støtte til sanksjoner. Vi merker også at boikott av Israel er i vinden. Det er nok slik at flere våkner og vil handle når de ser at den israelske volden også retter seg mot internasjonale solidaritetsarbeidere, sier Khateeb. (©NTB)