Vil kjempe med Google

Publisert: 4. februar 2008 kl 08.48
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Erik Solheim er imponert over Google etter å ha besøkt selskapet i Silicon Valley i California, og sett et moderne teknologikonsern som tenker miljø i alle ledd.

- Det er klart at det gjør inntrykk å se et selskap som ikke bare leverer spissteknologi til hele verden, men som også har et stort - og etter hva jeg kan se - ekte miljøengasjement. Det går på alt fra materialene som gulvene er dekket med, gjennom solcellepanelene på takene og helt til spennende nye prosjekter for å bekjempe global oppvarming, sier Solheim til Aftenposten.

Selskapet har også for kort tid siden annonsert at de ønsker å starte et storstilt prosjekt som har fått navnet "Fornybar energi billigere enn kull". Google ønsker å legge flere hundre millioner dollar inn i prosjektet, som har som mål å gjøre sol, vind- og jordvarme billigere enn kull.

- Et annet interessant aspekt med Google er at bedriften ønsker å bruke sine søkeverktøy til å bedre den internasjonale miljøovervåkingen, påpeker Solheim.

- Ikke minst vil jeg trekke frem at Googles karttjenester på nettet bidrar til at mennesker over hele verden etter hvert kan få del i verdifull miljøinformasjon. Når Norge vil bruke flere milliarder kroner på å verne regnskog, må vi være sikre på at skogen virkelig blir vernet. Googles karttjenester kan bidra til å sikre at regnskog ikke vernes i den ene enden og brennes ned i den andre, sier Solheim.

Saken fortsetter under annonsen