Vil ikke selge ut

Publisert: 2. juni 2008 kl 09.02
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Folketrygdfondet er Telenors tredje største eier og er underlagt strenge etiske prinsipper. Torsdag satt Olaug Svarva i et flere timer langt møte i Telenors bedriftsforsamling der konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og styreleder Harald Norvik redegjorde for forholdene hos Telenors underleverandører i Bangladesh og Ungarn og selskapets håndtering av saken. Svarvas konklusjon er klar: En rekke av forholdene er brudd både med Telenors egne og Folketrygdfondets etiske retningslinker. Likevel har Folketrygdfondet ikke vurdert å selge seg ut av Telenor.

- Vår vurdering er at Telenor iverksetter omfattende tiltak som vil gi effekt både på kort og på lang sikt. Vi er tilfreds med tiltakene som er satt i gang, og har tillit til at dette blir ordnet opp i, sier hun til Dagens Næringsliv.

Svarva understreker imidlertid at Folketrygdfondet vil følge ekstra nøye med på hva Telenor gjør. Hun håper alt oppstusset kan få også andre selskaper til å skjerpe seg.

- På sikt kan det komme noe godt ut av en alvorlig hendelse som denne. Vi har erfaring fra andre saker at andre selskaper også lærer noe, sier hun.

Saken fortsetter under annonsen