Vil ha full kontroll over StatoilHydro

Publisert: 3. april 2009 kl 08.56
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
- Vi tar gjerne diskusjonen om å kjøpe oss opp til 100 prosent statlig eierskap i StatoilHydro. Jeg mener at det kan være fornuftig, sier SVs energipolitiske talskvinne, Inga Marte Thorkilsen til Dagsavisen.

Hun reagerer på at de to store energiselskapene StatoilHydro og Statskraft kutter havvindmøller i Norge og bygger i Storbritannia i stedet fordi vilkårene ikke er gode nok i Norge.

Staten eier allerede alle aksjer i Statskraft. Thorkilsen mener Statskraft må tvinges til å glemme kommersiell gevinst og heller satse på fornybar energi - selv om det ikke er lønnsomt.
Saken fortsetter under annonsen


- Vi er nødt til å ta i bruk de statlige selskapene på en helt ny måte. Vi må tette gapet mellom ord og handling. Det er helt feil at staten nå har gitt for eksempel Statskraft kommersielle instrukser. Vi må bruke Statskraft til å bygge ny, alternativ energi. Om nødvendig må staten bruke sin eiermakt til å tvinge dem, sier hun.

Statssekretær Robin Kåss (Ap) sier til avisen at han er åpen for debatten Thorkildsen of andre reiser rundt om man bør styrke det statlige eierskapet i bedrifter der staten er involvert.
Saken fortsetter under annonsen