138305036_hydro.jpg

Vil ha bedre beredskap

Publisert: 14. desember 2007 kl 08.36
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
Men ordførerne i Lofoten og Vesterålen vil ikke høre snakk om at planene om oljeutvinning skal skrinlegges, skriver Dagsavisen.

Gigantutslippet denne uken har ikke lagt en demper på begeistringen for StatoilHydros planer om oljeutvinning i regionen. Ordførerne har presset på for å få regjeringen til å åpne området for oljeboring når forvaltningsplanen for Barentshavet skal revideres i 2010, men møter kraftig motstand fra miljøbevegelsen som mener alle planer om oljeutvinning i nord bør stoppes etter utslippene på Statfjord A.
Ordfører i Andøy kommune og leder av Vesterålen Regionråd, Jonni Solsvik (H) tror oljeutslippet onsdag vil få konsekvenser for utvinningen av olje på Nordlandskysten.

- Vi må være så ærlige å si at uansett årsak, vil denne ulykken ha betydning for spørsmålet om åpning av områdene utenfor Lofoten og Vesterålen.

Solsvik ønsker oljeutvinning i regionen, men ikke til enhver pris.

- Vi har stilt krav til at det må være en annen standard på beredskapen enn den vi har i dag. Onsdagens utslipp viser at det må utvikles bedre teknologi før vi kan slippe oljeselskapene inn i sårbare områder. Vi må blant annet ha på plass lenseutstyr som kan fange opp olje i all slags vær, sier Solsvik.


Saken fortsetter under annonsen