Vil avsløre juksere i jobbintervju

Publisert: 18. april 2008 kl 11.34
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Som følge av nyheten om at 205 jusstudenter er mistenkt for å ha jukset i obligatoriske hjemmeoppgaver, kan det nå bli vanskeligere for nyutdannede jurister fra Bergen å komme gjennom nåløyet når de søker jobb.

- Vi forstår at det er varierende grad av hvor alvorlig juksingen er, men vi ønsker uansett å få avklart i et jobbintervju om søkerne har vært med på dette, sier Bjørn Frode Skaar, rekrutteringsansvarlig i advokatfirmaet Vogt og Wiig til Bergens Tidende.

- Om kandidater utestenges fra universitetet, vil det vises på CV-en. Det vil være et betydelig minus. Jusstudenter spesielt burde vite forskjell på rett og galt, sier Skaar.

Også advokat Svein Aage Valen i advokatfirmaet Thommessen Krefting Greve Lund AS, ønsker å vite om jobbsøkere har jukset på skolebenken.

- Universitetet er den viktigste rekrutteringskanalen vi har. Jeg kjenner ikke denne saken godt, men om vi blir kjent med at noen søkere er tatt i juks, er det klart noe som blir lagt vekt på når vi vurderer søknaden, sier han.

Men hos Deloitte Advokatfirma DA har jukseavsløringen lite å si for fremtidige ansettelser.

- Siden det bare er snakk om løpende oppgaver, og ikke eksamensarbeid, vil dette bety svært lite for eventuelle ansettelser, sier advokat Håvard Tangen.

Saken fortsetter under annonsen

(©NTB)