138421794_33484.jpg
Næringsminister Sylvia Brustad.

Versting i etikkrapportering

Publisert: 5. oktober 2009 kl 09.37
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
PricewaterhouseCoopers (PwC) har undersøkt hvordan de 21 selskapene som er helt eller delvis eid av Nærings- og handelsdepartementet arbeider og rapporterer om samfunnsansvar og etikk.

Rapporten slår fast at samtlige selskaper har etiske retningslinjer, men Aker Solutions er det eneste som ikke har offentliggjort disse på sin hjemmeside - noe Regjeringen som eier forventer at man skal gjøre.

- Hvis vi mangler informasjon om dette på våre hjemmesider, er det slett ikke ensbetydende med at Aker Solutions også mangler etiske retningslinjer, sier kommunikasjonsdirektør Jannik Lindbæk i Aker Solutions til Aftenposten.

Hun forteller at retningslinjene ligger på de interne nettsidene, og at selskapet har jobbet mye med dette.

Næringsminister Sylvia Brustad, som har bestilt rapporten, vil ikke henge ut noen.

- Vi hadde behov for en systematisk gjennomgang av hvordan de enkelte selskaper jobber med og rapporterer om dette; det har ikke vært gjort før. Vi har nå fått et bilde av det, og rapporten vil være et viktig redskap for oss. Vi vil nå ta opp med hver enkelt hvordan de kan forbedre seg, i dialogmøter vi har med dem, sier Brustad til avisen.

Brustad sier videre at det er store variasjoner mellom selskapene på feltet. Enkelte har gjort mye, men flere av selskapene har en vei å gå.

Saken fortsetter under annonsen

- Ikke minst er det verdt å merke seg at de store børsnoterte selskapene har kommet lengst. Det kan selvfølgelig ha med ressurssituasjonen å gjøre.