Tror ikke på CO2-merking

Publisert: 7. april 2008 kl 09.12
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Hedstein mener CO2-utslippet er umulig å fastslå. Stiftelsen Miljømerking kontrollerer fra før bruken av Svanemerket i Norge.

- All informasjon som oppgis må være korrekt, og jeg kan ikke forstå hvordan en kan komme fram til en presis verdi for dette. Forbrukerne ønsker et merke du kan stole på, og som garanterer at alt er i orden, understreker Hedstein overfor Nationen.

CO2-merking er allerede etablert i Storbritannia, men Hedstein mener det bare er estimater og anslag som kan komme på en slik pakke.

Teknologirådet er i gang med et prosjekt kalt «Matens klimaspor», som utreder hvordan klimautslippene til matvarer kan kartlegges, og hvordan denne kunnskapen kan brukes i et system for å få ned klimagassutslippene.

Prosjektgruppa har sett på ulike måter å klimamerke mat på: «Best i klassen»-typen, et merke som oppnås ved en viss standard (som Svanemerket), trafikklysinndeling eller utslippstall på pakken. Prosjektleder Kari Laumann sier gruppen ennå ikke har konkludert om hvorvidt klimamerking av mat er en gode idé eller ikke.

- Vi har ikke kommet så langt i diskusjonen. Men vi er åpne for at det er et virkemiddel som kan bidra, og det er verdt å vurdere, sier hun.

Saken fortsetter under annonsen