Tippesjefen går av etter skattesnyteri

Publisert: 20. november 2007 kl 13.34
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Reidar Nordby har gjort seg skyld i skatteunndragelser for 380 000 kroner. Han har latt være å innrapportere bruk av Norsk Tippings midler til hagestell i egen hage. Nordby sier han er skuffet over seg selv. - Jeg er både skuffet og lettet over å gå av, sier Nordby til E24. Han tjente i 2006 1,6 millioner. De siste seks årene har han fått betalt hagestell for 430 000 kroner. Nærmere 90 prosent av dette er ikke er meldt til skattemyndighetene.

Fordi Nordby da måtte reise mye, skulle han få dekket hagestell av sin arbeidsgiver. - Jeg beklager at jeg i en travel arbeidsdag ikke har kontrollert utgiftene knyttet til det arbeidet som ble utført i min hage og at forholdet ikke ble behandlet på en skattemessig korrekt måte. Jeg vil ikke at denne saken skal hefte hverken med Norsk Tippings omdømme eller ved mitt eget renommé. Derfor har jeg funnet det riktig å fratre, sier Reidar Nordby jr i en pressemelding sendt ut av selskapet.

Norsk Tipping vil nå fokusere på å bevare tilliten blant norske spillere: - Styret beklager den situasjon som har oppstått, men har respekt for de vurderinger Nordby har gjort etter at denne saken kom opp, og vi forstår hans beslutning om å fratre som administrerende direktør. For styret er det viktig å ivareta den tilliten Norsk Tipping skal ha hos den enkelte spiller, folk flest, eiere og samarbeidsparter - og ikke minst hos våre egne medarbeidere, sier styreleder Sigmund Thue

Saken fortsetter under annonsen