Tidligere Hydro-topper i strupen på Libya-granskere

Publisert: 11. oktober 2008 kl 11.20
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
I en felles pressemelding lørdag går de tidligere Hydro-direktørene Egil Myklebust, Thor Håkstad, Leiv L. Nergaard og Thorleif Enger ut mot StatoilHydros gransking av Libya-avtalene. Alle satt i konsernledelsen i Norsk Hydro sammen med Eivind Reiten da Norsk Hydro kjøpte Saga i 1999.
De reagerer på Karen Popps uttalelse til mediene tidligere denne uken om at det bare er Hydros konsernsjef Eivind Reiten selv som har forklart at han ikke hadde noen kjennskap til avtalene.
- Vi som satt i konsernledelsen har alle stilt oss til disposisjon for StatoilHydros og Hydros granskningsutvalg, og har hver for oss gitt forklaringer om at vi ikke var kjent med at det ble inngått avtale med en konsulent i Libya 1. februar 2000, den såkalte Vexol-avtalen. Vi var heller ikke kjent med at Hydro foretok utbetalinger under denne avtalen, uttaler de tidligere direktørene i meldingen.
Alle de fire, med unntak av Thor Håkstad, som gikk ut av konsernledelsen 1. februar 2000, satt i konsernledelsen inntil Eivind Reiten overtok som konsernsjef i mai 2001. Thorleif Enger og Leiv L. Nergaard var en del av konsernledelsen også etter dette tidspunktet.
Saken fortsetter under annonsen

(©NTB)