Terroriserer gamlingene

Publisert: 2. juni 2010 kl 09.46
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

- De får en dårligere livskvalitet på grunn av veldig pågående, frekke og ferdige telefonselgere. Denne gjengen med drittsekker - unnskyld utrykket - kan ikke få lov til å fortsette sånn, sier Nordberg til Vårt Land.

Og det skjer selv om de har reservert seg mot telefonselgere. Det var i går ett år siden Markedsføringsloven ble endret og strammet inn. Likevel mottar Forbrukerombudet flere hundre klager på telefonsalg etter at innstrammingene ble vedtatt.

- Særlig eldre og pårørende til eldre er frustrerte over at de ikke klarer å få telefonselgerne til å slutte å ringe, sier jurist Miriam Karlsen hor Forbrukerombudet til Vårt Land.

Smutthullet i loven er at det fortsatt er lov å ringe "etablerte kundeforhold" som "nylig" har handlet over telefon, selv om det er gjort reservasjon mot telefonselgere, forklarer hun, og mange frivillige organisasjoner påberoper seg dette unntaket for å fortsette å ringe dem som har reservert seg. Med "nylig" mener for øvrig organisasjonene vanligvis en treårs-periode.

Saken fortsetter under annonsen