Terras etikk-comeback

Publisert: 17. november 2008 kl 12.42
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

For ett år siden eksploderte Terra-saken i norske medier. Norske kraftkommuner hadde kjøpt verdipapirer med skyhøy risiko og ble sittende med svarteper og milliontap.

- Vi har reetablert Terra, vi har bygget oss opp på nytt. Hvis man skal rette opp et omdømme så nytter det ikke å pøse på med TV-reklame eller PR-konsulenter. Vi må gjøre en god jobb, med alt vi gjør, hver dag. For oss er 2008 på mange måter et oppstartsår. Et godt omdømme er noe man må gjøre seg fortjent til over tid, sier Terras konsernsjef Stein Ole Larsen til Finansavisen.

Terra har nå produsert «Terras etikkhåndbok» på 37 sider. Dersom Terra bygger opp et meglerhus etter Terra Securities' konkurs vil denne boken være et fundament for operasjonen. Larsen sier at alle nye produkter fra Terra blir grundig testet, og innrømmer at det hasardiøse verdipapirprogrammet til Terra Securities ikke ville bestått testen.

- Et nytt produkt må gjennom en godkjenningssløyfe. Det produktet som Terra Securities solgte til kommunene ville aldri blitt godkjent, dersom det måtte gjennom en slik kontrollprosess, sier han.

Saken fortsetter under annonsen