Telenor tause om pårørende-hjelp

Publisert: 23. mai 2008 kl 09.20
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Tirsdag denne uken omkom en bygningsarbeider under arbeidet med prestisjebygget til Pannon, et av Telenors datterselskaper. Pannon bygger nytt hovedkvarter i Törökbálint, og det var her bygningsarbeideren ble drept da han falt ned i en sjakt. Det skriver VG.

Også i Bangladesh har to mennesker omkommet i forbindelse med arbeid utført for Telenors underleverandører. En ti år gammel jente ble drept da hun kom i kontakt med en strømførende kabel på byggeplassen ved Grameenphones nye hovedkontor i Dhaka. Baksaas presiserer at ulykken ikke skjedde mens hun var i arbeid på stedet. I den danske dokumentarfilmen som avslørte problemene med dårlige arbeidsforhold hos Telenors underleverandører kommer det også fram at en ung mann føde etter at han falt ned i et kar med glohett vann i 2007.

Informasjonssjef Ingrid Schiefloe i Telenor ønsker ikke å kommentere hvorvidt selskapet har gitt noen hjelp til de pårørende. Daglig leder i Initiativ for etisk handel (IEH), Kristin Holter, mener Telenor nå må undersøke hva slags lovpålagt ansvar de har overfor de pårørende.

- Et minstekrav er at de undersøker og følger opp nasjonale lover og erstatninger eller forsikringer. Men vi forutsetter at de som er medlemmer hos oss opptrer med hjerte også i utlandet, sier hun.

Saken fortsetter under annonsen