Starter miljøklubb

Publisert: 29. februar 2008 kl 08.45
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Svanens innkjøperklubb er for bedrifter som ønsker seg en troverdig miljøprofil, men som hittil ikke har kommet dit at de vet hvordan de skal få det til. Medlemmene i klubben får rett til å vise at de er medlemmer og må tilgjengjeld forplikte seg på en håndfull punkter. Blant annet må de ha en uttalt miljøpolicy, holde seg til svanemerkede produkter der det er et alternativ, oppfylle de etiske forpliktelsene til Statens pensjonsfond - utland og avgi en årlig rapport over anskaffelse av miljømerkede varer og tjenester.

- Nå har vi endelig et seriøst og bredt tilbud til virksomheter som vil ta miljøansvar, men som faller utenfor Svanemerkets produktområder, sier direktør Alvhild Hedstein i Stiftelsen miljømerking til Finansavisen.

Storebrand er blant bedriftene som er deltakere i klubben.

- Som børsnotert selskap er det å skape verdier det viktigste vi gjør. Vi mener vi best skaper de verdiene ved å ta hensyn til alle våre interessenter, både eierne, kundene, de ansatte og miljøet for øvrig, sier Elin M. Myrmel-Johansen, direktør for samfunnsansvar i Storebrand.

Saken fortsetter under annonsen