Slipper tiltale

Publisert: 2. februar 2009 kl 08.46
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Verken revisoren til vann- og renseanlegget på romerike, eller styremedlemmene i selskapet blir tiltalt, melder Aftenposten.

Det var i 2005 at avisen avslørte at vann- og renseanleggssjef Ivar T. Henriksen hadde tappet de offentlige selskapene på Romerike for store summer. Henriksen ble senere dømt til åtte års fengsel samt inndragning av 63 millioner kroner. Dommen ble anket og kommer opp i lagmannsretten i september. Men revisoren og styremedlemmene blir altså ikke tiltalt.

- Vi har etter en totalvurdering ikke innledet strafferettslig forfølgning. Vi har begrensede ressurser og må sette en strek, sier førstestatsadvokat Lars Stoltenberg til Aftenposten.

Styremedlemmenes mulige lovbrudd ville ikke vært ting de hadde gjort, men ting de ikke hadde gjort, i denne sammenheng at de unnlot å følge opp sine kontroll- og tilsynsplikter.

Styremedlemmene fikk hard kritikk i granskningen til Nedre Romerike distriktsrevisjon, som skrev at «Styrene har vært passive og har ikke oppfylt sine lovpålagte plikter. Det er sannsynlig at det ikke er utført annen reell økonomisk kontroll enn den Ivar T. Henriksen selv har hatt.»

Saken fortsetter under annonsen