Siktet for korrupsjon

Publisert: 12. desember 2007 kl 08.07
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Ifølge VG dreier det seg om til sammen 15 siktelser, de fleste av dem mot enkeltpersoner, men også mot selskaper. Blant de siktede selskapene er Siemens A/S som er en stor leverandør av utstyr til Forsvaret. I februar 2005 avslørte VG at Siemens Business Systems (SBS) kunne ha overfakturert Forsvaret for millionbeløp. I mai i år innrømmet Siemens-direktør Frank Almaas at han på vegne av Siemens betalte regninger for hotellopphold, golfspill, middager og lunsjer for flere av Forsvarets toppsjefer på tur i Spania. På grunnlag av disse opplysningene ble det satt i gang etterforskning, og i går kom altså politiet på døra.

Sjefen for Fellesoperativt Hovedkvarter Jan Reksten var blant de siktede. Han hevder han er uskyldig i korrupsjonsanklagene.

- Det blir mye ubehageligheter rundt en slik sak, men jeg får bare håpe de raskt kan skille klinten fra hveten. Jeg har levd med dette siden april i år. Først da fikk jeg vite at Siemens hadde vært med og sponset turen til Spania, sier Reksten il VG.

Reksten hevder at han selv betalte reiseutgiftene i forbindelse med Spania-turene og at han sitter på kvitteringer for reise og hotellutgifter på til sammen 16 000 kr. Reksten har tidligere innrømmet å ha sett at Hans Lødrup i Siemens betalte flere middager, men sier at han trodde han betalte av egen lomme.

Saken fortsetter under annonsen