Siemens ble advart om overfakturering

Publisert: 16. juli 2008 kl 17.33
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
Dokumenter i saken viser at personer i Siemens Installasjoner tidlig ble gjort oppmerksomme på overfaktureringen, skriver VG. Det er også blitt direkte advart om at regnskapene kan bli gjenstand for ettersyn.
I slutten av juni ble det kjent at Oppegård kommune har mottatt et anonymt e-brev med påstander om brudd på innkjøpsreglementet, overfakturering og korrupsjon i forbindelse med avtaler om håndverkstjenester til kommunen. Ifølge VG blir anklagene rettet mot Siemens' datterselskaper Siemens Installasjoner og Siemens Building Technologies. Kommunen satte i gang en ekstern gransking av Siemens og ansatte i kommunen etter å ha mottatt e-brevet.

Ifølge VGs kilder har det vært intern uro i Siemens i forbindelse med at Siemens Installasjoner skal ha gått ut over fullmaktene i kontrakten med Oppegård. Advarslene skal ha blitt ignorert av de ansvarlige i datterselskapet.

I et brev datert 27. juni i år skriver varsleren ifølge VG at personer på begge sider av bordet kjenner til saken, og at ansatte i kommunen har begunstiget seg av avtalen. Siemens anklages også for å prøve å tåkelegge saken.
Oppegård kommune erkjenner på sin side at kommunen har brutt reglene for offentlige anskaffelser. Da den opprinnelige kontrakten med Siemens Building Technologies utløpte, ble oppdraget ikke lagt ut på anbud.

(©NTB)


Saken fortsetter under annonsen