138327725_biler.jpg

SFT vil ha biodrivstoffkrav fra neste år

Publisert: 29. mai 2008 kl 10.11
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

- Biodrivstoff bør være ett av flere tiltak for å redusere utslippene av klimagasser fra veitrafikken. Vi foreslår derfor at Norge fra 2009 innfører et omsetningskrav for biodrivstoff på 2 volumprosent, sier SFT-direktør Ellen Hambro i en pressemelding.

2 volumprosent tilsvarer omtrent den omsetningsandelen som biodrivstoff trolig vil ha allerede i år. SFT mener omsetningskravet bør trappes opp så snart europeiske krav til klimaeffekt og bærekraftskriterier for biodrivstoff er på plass.

SFT har gjennomført en høring angående dette forslaget. De fleste av de 33 høringsinstansene er positive til omsetningskrav for biodrivstoff. Forutsetningen er at det stilles som krav at bruken av biodrivstoff medfører reelle reduksjoner i utslipp av klimagasser, og at det ikke blir negative effekter for miljø og samfunn.

- Det er usikkerhet og til dels faglig uenighet om effektene ved produksjon og bruk av biodrivstoff. Konsekvensene for matvarepriser og forsyningssikkerhet for mat er kompliserte og etisk vanskelige spørsmål. Derfor er det viktig å gå skrittvis fram og arbeide for fremstilling av best mulig biodrivstoff, sier Hambro.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen