Sandberg: Stoltenbergs klimaekspert er reveforsker

Publisert: 5. april 2008 kl 12.50
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Sandberg er i Tromsø, der Frp nå avholder én av fire nasjonale konferanser om miljø- og klimaspørsmål. Den første konferansen fant sted i Bergen for en uke siden, og den vakte oppmerksomhet fordi Frp hadde invitert en professor i sveising, men ingen klimaforskere. Statsminister Jens Stoltenberg var blant dem som kritiserte Frp i den forbindelse.

Men nå slår Frp tilbake.

- Stoltenberg bør gå litt stillere i dørene. Den fremste klimaeksperten til regjeringen, direktør Pål Prestrud i Cicero, er reveforsker. Han har tatt doktorgraden på rabies hos polarrev, sier Sandberg til Nordlys.

Frp stiller nå i Tromsø med en ekte klimaekspert. Det er Tom V. Segalstad, som var norsk representant i FNs klimapanel, og som trakk seg.

- Segalstad trakk seg fra FNs klimapanel fordi han ikke var enige i konklusjonene. Det finnes haugevis av forskere over hele verden - 19.000 bare i USA - i denne kategorien, som har et annet syn enn FNs klimapanel, sier Sandberg.

Sandberg mener man ikke må lukke øynene for tusenvis av forskere som er kritiske til eller uenige med klimapanelet. Han mener dessuten at det bare er Frp som fremmer konkrete forslag i Stortinget om tiltak som kan redusere klimautslipp. (©NTB)

Saken fortsetter under annonsen