Samfunnsansvar for omdømmets skyld

Publisert: 15. oktober 2007 kl 10.01
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
44 næringslivsledere var nylig samlet på seminaret Leder 2010 i regi av Junior Chamber International (JCI) for å debattere bedrifters samfunnsansvar. Konklusjonen på lederdebatten var at bedrifters samfunnsansvar først og fremst er viktig for å bidra til å bedre omdømmet til bedriften, melder JCI i en pressemelding.

JCI er en forening med unge ledere og entreprenører mellom 18 og 40 år. Etter endt debatt fikk de fremtidige lederne med seg følgende tre råd fra næringslivslederne de hadde invitert til seminar:

  1. Hovedmålet til en bedrift må være å tjene penger til sine eiere, men det må gjøres på en fornuftig, forsvarlig og ansvarlig måte. Det vil si at samfunnsansvaret i første omgang må ligge i at man tar hensyn gjennom daglig drift. Det være seg ved valg av leverandører, i egne produksjonsprosesser, hvordan man tar vare på sine ansatte og hvordan man ansetter.

  2. Husk eksempelets makt. Det er viktig å skape troverdighet som leder ved å gjøre det man sier man skal gjøre.

  3. Synliggjør det bedriften gjør. Gjennom synliggjøring kan samfunnsansvar bidra til bygging av et godt omdømme for bedriften, noe som blir stadig viktigere i vår globaliserte hverdag.

Cecilie Bartnes, President i JCI Norway sier i pressemeldingen at samfunnsansvar er et viktig element i den interne ledertreningen i JCI.

Saken fortsetter under annonsen