138360737_00316.jpg

Rødgrønt løft for vindkraft

Publisert: 16. april 2009 kl 10.34
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Det går fram av programforslaget til Arbeiderpartiet og de vedtatte programmene til SV og Sp.

- Det er lovende at alle de rødgrønne partiene forplikter seg til en kraftig satsing på fornybar energi. Jeg er spesielt glad for løftene om økte bevilgninger til vindkraft, sier Senterpartiets energipolitiske talsmann Erling Sande til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Regjeringen har fått berettiget kritikk for manglende satsing på vindkraft. Hvis Ap nå skjerper tonen, slik programforslaget bærer bud om, så kan det bli et stort løft for fornybar energi i neste stortingsperiode. Jeg regner med at dette skulle være grei skuring i forhandlinger om en ny Soria Moria-erklæring etter en ny valgseier, sier Sande.

Ap ønsker videre å etablere et storstilt og langsiktig forskningsprogram for fornybar energi, og her er offshore vindkraft spesielt nevnt. Partiet mener at havbasert vindkraft kan bli et nytt stort satsingsområde for Norge, og det er Erling Sande helt enig i.

Senterpartiets landsmøte vedtok nylig at det bør opprettes et statlig selskap for å få fart på vindkraftutbyggingen i Norge.

- Vi vil opprette et «Statvind» som skal være en motor i forskning, utvikling og kommersialisering av vindkraft både på land og til havs, sier Sande.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen