Reiten kjente til Libya-saken

Publisert: 3. oktober 2007 kl 10.18
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
Konsernsjef Eivind Reiten var ikke så uvitende om den mulige korrupsjonssaken i Libya som man har fått inntrykk av. skriver Aftenposten.

Etter det avisen får opplyst var Reiten kjent med at det var behov for å rydde opp i avtaler som Saga Petroleum hadde inngått i Libya.
- Det er klart at Eivind Reiten har visst om Libya-problemene, sier en informert kilde.

Enig

Historieprofessor Einar Lie ved Universitetet i Oslo helt enig. Han har vært med på å skrive Hydros historie som ble publisert da Hydro fylte 100 år i 2006.
Hydro hadde arvet Libya-avtalene da selskapet kjøpte Saga i 1999.
- Det var klart at Saga-porteføljen ikke var innenfor Hydros etiske retningslinjer. Dette var velkjent i Hydros ledelse, sier Lie til økonominettstedet E24.

Trodde alt var ok

Reiten trodde imidlertid at det var ryddet opp i saken på en slik måte at den var ute av verden. Han skal ha vært uvitende om at det var foretatt en utbetaling som det kunne settes spørsmålstegn ved helt frem til han fikk en telefon fra Statoil-sjef Helge Lund fredag i forrige uke.
Om det betyr at han ikke kjente til utbetalingen, eller om det betyr at han ikke kjente til at det kunne settes spørsmålstegn ved den, er fremdeles uklart.

Saken fortsetter under annonsen