reitan.jpg

Reitan i spansk skattekrangel

Publisert: 14. oktober 2011 kl 09.41
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Spansk politi undersøker mulige skatteundragelser på flere millioner i forbindelse med Odd Reitans ferieeiendom i Marbella. Dette skriver Dagbladet fredag.

Eiendommen har en samlet bygningsmasse på 1582 kvadratmeter og ligger i bydelen Sierra Blanca, kjent som kjendisbydelen av Marbella. Eiendommen skal ved kjøpet ha blitt oppført til en verdi av 3,5 millioner euro, mens påtalemyndigheten mener å ha bevis for at den reelle kjøpssummen var 9 millioner. I så fall har Reitan sluppet unna betydelige statlige avgifter.

Reitan selv avviser anklagene.

– Det er veldig alvorlige anklager Dagbladet fremsetter i dag, sier kommunikasjonsdirektør i Reitangruppen Solfrid Flateby til NRK.no.

Flateby understreker at Reitan ikke er tiltalt for noe, og at det ikke er fremsatt noen skattekrav mot ham.

– Vi mener derfor det er direkte feil å si at han er siktet, slik Dagbladet skriver, sier Flateby.

Hun sier også at Reitan har betalt formueskatt for eiendommen til Norge i alle år.

Saken fortsetter under annonsen

– Ytterligere beskatning i Spania fører til dobbeltbeskatning som er i strid med skatteavtalen mellom Norge og Spania. Vi har forstått det slik at spanske myndigheter mener eiendommen kanskje burde vært privateid i stedet for selskapseid, og hvis det er slik, må Odd Reitan betale 148.000 euro per år fra 2004-2007. En teknisk skattediskusjon, skriver Flateby i en e-post til NRK.

Videre skriver hun at da Reitan kjøpte eiendommen i 2004, betalte han for eiendommen, inventaret og antikviteter. Eiendommen eies av et selskap, mens noe av inventaret og antikvitetene eies av Odd Reitar privat, ifølge Flateby.

– Odd Reitan kan ikke svare for anklager mot husselger, og han betaler selvsagt den skatten han skal, både til Norge og utlandet. Men vi betaler jo ikke skatt uten at vi mottar en faktura, for å si det sånn. Det er det vel få som gjør.