Reagerer på biodrivstoffkrav

Publisert: 9. mai 2008 kl 10.11
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

- Vi mener regjeringen må frafalle kravet om innblanding av første generasjon biodrivstoff. Dagens produksjonsteknologi for biodrivstoff har høy kostnad og lav miljøeffekt. La oss i stedet utvikle sertifiseringsordninger og bruke penger på å utvikle andre generasjons biodrivstoff som går på avfall, sier Fremskrittspartiets klimapolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen, til Dagens Næringsliv.

Regjeringen har besluttet å støtte EUs forslag om å innføre strengere produksjons- og rapporteringskrav til biodrivstoff samtidig som de vil pålegge oljebransjen å blande inn minimum to prosent biodrivstoff i bensin og diesel i år og fem prosent neste år. Også petroleumsnæringen reagerer på pålegget.

- Det er bra at Solheim støtter EUs forslag om strengere kontroll, men vi synes han starter i helt feil ende. Det er uheldig dersom regjeringen nå velger å komme med et krav om innblanding av biodrivstoff før internasjonale sertifiseringsordninger er på plass. Ambisjonsnivået for biodrivstoff bør ikke økes før dette er på plass og andre generasjon biodrivstoff er tilgjengelig, sier generalsekretær Inger Lise Nøstvik i Norsk Petroleumsinstitutt som er bransjeforeningen for de markedsførende oljeselskapene i Norge.

Saken fortsetter under annonsen