Protesterer mot norsk asylpolitikk

Publisert: 19. mai 2008 kl 10.30
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

- Jeg skjønner ikke hvordan man kan sitte i dette rike, grisgrendte landet og uten skam si at vi må redusere antallet asylsøkere. Ta toget gjennom Norge og se hvordan det ser ut. Vi har masse plass og masse rikdom, sier forfatter Tove Nilsen opprørt.

Hun er kraftig opprørt over arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssens tiltakspakke på over 700 millioner kroner for å forhindre en økning av antall asylsøkere til Norge. Økningen er ventet å bli omtrent 4 000 flere personer enn i fjor, i overkant av 10 000 totalt.

Hanssen mener årsaken til økningen skyldes et inntrykk av at Norge har fått en mer liberal asylpolitikk, og ønsker å avkrefte dette.

Da Nilsen hørte om planene om å bosette asylsøkere i telt, trodde hun det var en sen aprilspøk.

- Det er nesten så man ikke tror sine egne ører. Det handler om folk som har det ille fra før, også vil man gjøre det enda verre ved å plassere dem i telt. I dette klimaet!

Hun tror ikke det er et vanlig inntrykk i landene asylsøkerne kommer fra at Norge bedriver en liberal politikk.

- Hvis man snakker med dem det gjelder tror jeg man får presentert et helt annet bilde. Det har aldri vært noe snillistisk med Vesten. Land som er langt fattigere enn oss tar imot mange flere flyktninger, sier Nilsen.

Saken fortsetter under annonsen