138339461_progr.jpg

Programbladet AS anmelder tidligere medarbeider

Publisert: 7. oktober 2008 kl 13.17
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Mistanken om økonomisk utroskap kom fram i forbindelse med bokettersyn fra avgiftsmyndighetenes side. Informasjon fra fylkesskattekontor og politi indikerer at Programbladet AS har betalt for varer og tjenester som ikke er levert. Den daglige lederen ser ut til å ha samarbeidet med et eksternt selskap som i flere år på urettmessig grunnlag har fakturert Programbladet AS. Den tidligere daglige lederen har godkjent fakturaene, og han har i etterkant gjennom sitt enkeltmannsforetak fakturert selskapet som han ser ut til å ha samarbeidet med.

Programbladet AS eies av Mediehuset Vårt Land. Styreleder Helge Simonnes sier at det anmeldte forholdet ser ut til å ha pågått siden 2001.

- Det er for tidlig å si eksakt hvor stort det påståtte underslaget er, men ut fra de foreløpige undersøkelser vi har gjort, dreier det seg som flere millioner kroner, sier Helge Simonnes.

Programbladet AS har engasjert advokatfirmaet G-Partner til å bistå i saken.

- Vi håper selvsagt på en raskest mulig etterforskning fra politiets side slik at vi får full klarhet i hva som er skjedd. Det er avgjørende viktig å få avklart saken både i forhold til skyld og erstatning. Det er første i gang i Mediehuset Vårt Lands historie at vi har måttet gå til denne type anmeldelse. Selvsagt er det en vekker for oss, og vi har satt i gang omfattende tiltak for å hindre at noe lignende skjer for ettertiden, sier Helge Simonnes.

Saken fortsetter under annonsen