138338280_2_270.jpg

Nye regler mot diskriminering

Publisert: 22. september 2008 kl 10.15
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
Fra 1. januar 2009 må norske bedrifters aktivitets- og rapporteringsplikt på likestillingsområdet inkludere funksjonshemming og etnisitet i tillegg til kjønn, skriver Mandag Morgen. Reglene gjelder for alle privateide bedrifter og offentlige virksomheter som er pålagt å utarbeide årsberetninger, såfremt de har over 50 ansatte. Sanksjonsmuligheter mot bedrifter som synder finnes ikke.
- Det er det vanlige næringslivet som rammes. 50 ansatte er ikke mange, antall ansatte er ikke nødvendigvis det samme som stor administrativ kapasitet, sier NHO-direktør Sigrun Vågeng til Mandag Morgen.

NHO var imot det nye regelverket, men Antirasistisk Senter er for.
- Aktivitets og rapporteringsplikten krever oppfølging, sånn at vi kan få en oversikt over hva norske arbeidsplasser gjør for å tilrettelegge for mangfold i arbeidslivet. Hvis vi får en ordentlig kartlegging over hva de forskjellige arbeidsplassene gjør for å fremme mangofld, har vi mulighet til å få en «best practice»-oversikt over tiltak som virker, sier Kari Helene Partapuoli, leder ved Antirasistisk Senter.


Saken fortsetter under annonsen