138431075_sykeh.jpg

NHO ber myndighetene avbryte streiken

Publisert: 5. februar 2010 kl 08.57
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

- Vi har hatt situasjoner hvor vi ikke har fått dispensasjon til å få sykepleiere hos personer som er i ferd med å dø, sier administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service til NRK.

Han mener forholdene nå er blitt så alvorlige at helsemyndighetene må gripe inn, og viser til at det kun gis dispensasjon for to av tre søknader.

- Vi har meldt fra til Helsetilsynet i dag. Vi ba om et møte og vi sa fra at vi mener dette er helt uforsvarlig. Nå ligger ballen hos dem og regjeringen, sier han.

Han forteller at det fra torsdag er innført stopp i inntaket av nye pasienter, og at personer som trenger medisinsk bistand blir henvist til legevakt eller sykehus.

Norsk Sykepleierforbund ble torsdag kaldt inn til et møte hos Helsetilsynet, men ifølge leder Lisbeth Normann er det naturlig at en merker at det er færre på jobb. Hun vil imidlertid ikke være med på at streiken går på akkord med liv og helse.

- Det er klart at når en streiker i en sektor som dette, så er det sårbart. Vi skulle gjerne tatt ut medlemmer andre steder, men det er her medlemmene er. Det er helt klart at det merkes at sykepleiere ikke er på jobb og at det blir en annen kvalitet på sykepleien til pasientene, sier hun til NRK.

De streikende krever at ansatte ved private sykehjem skal ha de samme lønns- og arbeidsbetingelsene som sykepleiere ved kommunale sykehjem. Så langt er 196 sykepleiere tatt ut i streik. (©NTB)

Saken fortsetter under annonsen