Næringslivet ler av sexkjøpforbud

Publisert: 10. mai 2007 kl 09.13
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Ingen av de 10-12 bedriftene Thorkildsen har vært i kontakt med, har sagt ja til å innføre en regel mot sexkjøp i det interne reglementet. Sv-representanten har blant annet blitt møtt med spørsmålet "Hva med de kundene som ber om å få en prostituert på rommet, da?", forteller hun til VG.


- Det virker som at flere norske næringslivsmenn ser på dette som noe nesten litt komisk, de skjønner ikke problemet. Jeg får inntrykk av at det har et litt fnisende forhold til det. De ser ikke på det som alvorlig. Men de kvinnene jeg har snakket med, de har skjønt det med en gang, forteller Thorkildsen.


Hun forteller også at sexkjøp ikke er spesielt tabubelagt i mange kretser:


- Jeg har fått inntrykk av at selskapene har mye kunnskap om hverandre. Folk navngir hverandre også - både hvilke næringslivsledere og ansatte som kjøper sex på tjenestereiser, sier hun til VG.


SV-representanten vil i Stortinget på mandag kreve at staten innfører en regel om nulltoleranse for sexkjøp i selskaper der de er stor eier.


- Man må forstå at dette handler om slavehandel, korrupsjon og svart økonomi. Jeg tror mange tenker på dette som et moralsk spørsmål mer enn et spørsmål om menneskerettigheter og kriminalitet. Det trengs en oppdrag, en rollemodell, og det må være næringsminister Dag Terje Andersen, sier Thorkildsen til VG.


Stortingsrepresentanten mener også at gjeldende etiske regelverk i bedrifter ofte ikke holder mål.

Saken fortsetter under annonsen


- Når det gjelder dette feltet må man ha eksplisitte regler, ikke generelle regler om respekt. Hvis det står eksplisitt i selskapenes regelverk at det er nulltoleranse mot sexkjøp, blir det mye enklere å si nei når en forretningspartner spør om man skal møtes på bordell, sier Thorkildsen.