Nei til neger og pakkis

Publisert: 27. august 2007 kl 09.56
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Av ord som departementet mener man bør unngå er neger og pakkis - om sistnevnte ikke er en intern fleip. Av ord som skaper avstand finnes flerkulturell, andregenerasjonsinnvandrer, ikke vestlig (når det menes mørkhudet eller muslim), muslim (når det menes utlending), og utlending (når det menes nordmann med minoritetsbakgrunn), skriver Dagbladet

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) sier til avisen at han er skremt av rasismen og diskrimineringen her i landet, og slår nå alarm og trapper opp kampen mot rasisme.

- Ja, jeg må innrømme jeg har blitt skremt over den diskrimineringen som rammer mennesker med innvandrer bakgrunn. Jeg har møtt mange ungdommer med flerkulturell bakgrunn som forteller om diskriminering og rasisme. Det betyr ikke at avsender av det som er gjort, har tenkt på det som rasisme. Men det er mange unge mennesker som gjerne er født og oppvokst her i landet og som opplever seg som norske, utsettes for diskriminering, er det ingen tvil om, sier han til Dagbladet.

Saken fortsetter under annonsen