Møter Krf-kritikk

Publisert: 11. februar 2008 kl 08.25
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Kleppa vil bidra til større åpenhet rundt homofili i de tusen hjem, skriver Vårt Land mandag.

- Reaksjonene på at jeg vil støtte en felles ekteskapslov har vært helt overveldende, og stort sett bare positiv. Og det er hilsener fra unge homofile som har rørt meg mest. Jeg håper jeg nå kan bidra til større aksept og diskusjon om homofili rundt kjøkkenbord og i det offentlige rom, sier Meltveit Kleppa.

Hun overrasket mange ved å bråsnu og støtte felles ekteskapslov for homofile og heterofile, et spørsmål hun har slitt med i flere måneder. Viktig for beslutningen har Kleppas homofile sønn vært.

- I likhet med mange foreldre har jeg opplevd å få et stort dilemma nært inn på livet og må ta et valg i forhold til mine nærmeste. Mine beslutninger blir jo sterkt synlige, fordi jeg er statsråd. Jeg vil faktisk gi et signal om at også vi politikere må kunne tenke igjennom en sak og endre standpunkt dersom vi på grundig vis blir overbevist, sier hun.

Det tok ikke lange tiden før reaksjonene fra KrF meldte seg. Det var sterke reaksjoner på at Sp og Kleppa har skiftet standpunkt, og nå står for noe annet enn partiet gikk til valg på.

- Det er jo som forventet at KrF fisker i rørt vann. Men blant de reaksjonene jeg fikk i helgen, var det også dem som støttet mitt syn blant folk i KrFs eget bakkemannskap. Min avgjørelse bygger dessuten på sterke personlige overveielser. Kanskje hadde jeg forventet et minimum av respekt, men registrerer at den ikke er synlig, sier Meltveit Kleppa.

Saken fortsetter under annonsen