Mer press på Reiten

Publisert: 8. oktober 2008 kl 09.08
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
Dette står i sterk kontrast til hva Reiten hele tiden har sagt, og som han gjentok på en pressekonferanse tirsdag, nemlig at han først i oktober i fjor ble kjent med hele forholdet.
Sjefen for olje- og gassdivisjonen i Hydro, Tore Torvund, skal ifølge NRK ha forklart i granskningsrapporten som ble lagt fram tirsdag at Eivind Reiten kjente til korrupsjonssaken i Libya.
Torvund satt som sjef i olje- og gassdivisjonen da millioner av dollar ble utbetalt til en agent i Libya i det som kan være korrupsjon.

Kritisk Lund

Torvund var en av flere som tirsdag måtte gå fra stillingen sin, mens Reiten selv blir sittende etter at konsernsjefen i Norsk Hydro tirsdag ble «frikjent» av sin egen styreleder, Terje Vareberg, med støtte av advokaten som ledet selskapets interngransking, Jan Fougner.
Konsernsjefen i StatoilHydro, Helge Lund, avslo bestemt å kommentere Reitens rolle, men ga på sin egen pressekonferanse tydelig uttrykk for at han var kritisk til at Hydro ikke hadde opplyst om Libya-saken da de to selskapene Statoil og Hydro var i sluttfasen av fusjonsdrøftingene.
Eivind Reiten har selv sagt at han ikke visste noe om korrupsjon. Økokrim skal nå vurdere om de skal starte etterforskning i saken.

Saken fortsetter under annonsen

Vil at Reiten går

Terje Nustad, leder av SAFE (Sammenslutningen av fagorganiserte i energisektoren), sier til Dagsavisen onsdag at Reiten bør gå.
- Det er direkte usannsynlig at Reiten ikke fikk vite noe om forretningsvirksomheten som fant sted i Libya da Hydro kjøpte opp Saga petroleum, sier han.
- Etter mitt syn sitter han nå i en svært utsatt posisjon med en såpass svekket tillit at jeg gjerne skulle sett at han forsvinner ut, slår Nustad fast.

(©NTB)