138429582_brekk.jpg

Matproduksjon og klima henger sammen

Publisert: 18. januar 2010 kl 09.02
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

På en stor konferanse for landbruksministre i Berlin lørdag var hovedtemaet landbruk og klima i kjølvannet av FNs klimakonferanse i København før jul.

Brekk er svært fornøyd med sluttdokumentet, som slår fast at det bare er mulig å brødfø verden gjennom en mer klimaeffektiv matproduksjon.

- Stadig flere land framhever sammenhengen mellom matsikkerhet og klima. Det er noe Norge lenge har ment. Men noe er skjedd det siste året. Det er flere formuleringer i dette sluttdokumentet som jeg tviler på ville ha sluppet gjennom i fjor, sier Brekk.

Han finner det svært oppmuntrende at flere land, blande dem Storbritannia og Frankrike, har bedt om kopier av klimameldingen for landbruket som Stortinget vedtok i midten av desember.

- De vil starte et tilsvarende arbeid, sier Brekk.

Mandag reiser landbruksministeren til Washington for å holde et foredrag på en stort anlagt rundebordskonferanse i Verdensbanken. Også her blir temaet forholdet mellom matsikkerhet, klima og en aktiv landbruks- og skogpolitikk. Det er visstnok første gang en landbruksminister er invitert til å holde et slikt foredrag. (©NTB)

Saken fortsetter under annonsen