LHL-sjef sponset av legemiddelfirma

Publisert: 13. november 2007 kl 08.07
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
- Det stemmer at vi gir et årlig bidrag på 25 000 kroner til Myrseth som skal brukes som reisestipend. Det er for at han skal holde seg faglig oppdatert på luftveissykdommer, sier kommunikasjonssjef Mona Strøm Arnøy i AstraZeneca til Aftenposten.

Søknaden om reisekontoen skal ha kommet fra den europeiske pasientorganisasjonen for astma og luftveissykdommer (EFA), hvor Myrseth også sitter som leder, forteller Arnøy.

- Jeg ser godt at det kan bli reist spørsmål ved dette, men vi har diskutert det og har konkludert med at vi ønsker å gi ham denne støtten. Vi har ingen bindinger knyttet til kontoen. Myrseth kan reise hvor han vil, sier Arnøy.
EFA, som får over halvparten av inntektene sine fra legemiddelindustrien, beskriver seg som en uavhengig, ikke-profitt pasientorganisasjon.

LHL blir nå gransket av revisjonsfirmaet PricewaterhouseCoopers på bakgrunn av et bekymringsbrev til ledelsen skrevet av sju ledere og mellomledere i organisasjonen. Også Myrseths reisekonto vil bli tema i granskingen.

Myrseth selv mener kontoen ikke har noe med LHL å gjøre.

Saken fortsetter under annonsen