Leilighet kan skape mer bråk for Hanssen

Publisert: 31. oktober 2009 kl 09.36
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Leiligheten ligger i Inkognitogata i hovedstadens ambassadestrøk, og ble ifølge Adresseavisens kilder gjort tilgjengelig for Hanssen i begynnelsen av uke 42. Først torsdag i uke 43 sa Hanssen offisielt ja til å bli partner i First House.

Bjarne Håkon Hanssen er for tiden på reise i Afrika, og har fortsatt ikke levert en erklæring til det såkalte karanteneutvalget som skal vurdere hvor lang karantene han får før han kan begynne å jobbe i PR-byrået.

Slike erklæringer skal leveres senest tre uker før han starter opp i den nye jobben. Men Hanssen skal altså likevel ha valgt å takke ja til tilbudet om å benytte seg av firmaets toppleilighet.

- Dette kan gjøre det enda mer problematisk for Hanssen, sier jussprofessor Eivind Smith ved Universitetet i Oslo.

Han mener leiligheten kan føre til ytterligere problemer for Bjarne Håkon Hanssen i forhold til Karanteneutvalget.

- Det å disponere en slik leilighet bekrefter og forsterker Hanssens relasjon til First House. Det vil også være med å tidfeste en tilknytning til dette aktuelle rådgivningsfirmaet. Dette er noe Karanteneutvalget utvilsomt vil måtte ta inn i sine vurderinger av om hvorvidt Hanssen har brutt sin varslingsplikt, sier Smith, som understreker at han bare kjenner de nye omstendighetene i saken fra Adresseavisen.

Han påpeker at det i saker som denne ikke er naturlig å legge til grunn at noen får tilgang til en slik leilighet uten at det ligger føringer for relasjonen. Karanteneutvalget vil i denne saken måtte gjøre en hel del ulike vurderinger. Hvorvidt Hanssen på ett eller annet vis har vært i sving med sin virksomhet uten å få den klarert i Karanteneutvalget, er en slik vurdering, påpeker Smith. (©NTB)

Saken fortsetter under annonsen