Lagret alkohol for representasjonspenger

Publisert: 20. februar 2008 kl 08.25
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

I løpet av de siste månedene som sjef for Forsvarskommando Nord-Norge i Bodø kjøpte han inn store mengder alkohol for å bruke opp representasjonssatsene. På middagene deltok til sammen 94 gjester, inklusive admiralen. Det fremgår av en hemmeligstemplet kontrollrapport som Forsvarets overkommando laget høsten 2000 som VG har fått tilgang til.

Forsvarskommando Nord-Norge (FKN) begrunner sine innkjøp med at de hadde ordre fra øverstkommanderende Einar Skorgen om å bruke opp den normale satsen for representasjon ved å kjøpe inn alkohol. FKN hentet ikke inn tillatelse til representasjonsmiddager fra Forsvarsdepartementet, slik reglene krevde.

Forsvarets overkommando påpeker i sin rapport at ikke alle innkjøpene ble benyttet i forbindelse med representasjon, og karakteriserer det som "uheldig". Blant annet ble det kjøpt inn alkohol til en middag med to finske toppoffiserer, som ikke ble benyttet fordi selskapet valgte å gå på byen i stedet. Dermed ble polvarene stående i kjelleren til Skorgen.

Viseadmiral Skorgen selv avviser påstandene og forteller at han aldri har hørt om rapporten.

- Jeg kan bare si at jeg aldri har hørt om denne rapporten. Da ville jeg selvsagt tatt til motmæle tidligere, sier viseadmiralen til VG.

Saken fortsetter under annonsen