Lad elbilen på McDonald's

Publisert: 17. februar 2009 kl 09.29
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Fra våren kan svenske elbil-sjåfører lade opp bilen sin mens de spiser på McDonald's, skriver svenske Elforsk i en pressemelding.

Prosjektet er et samarbeid mellom hamburgergiganten og Elforsk, som er den svenske elektronikkbransjens forsknings- og utviklingsselskap.

- Vi vil støtte en utviklingmot flere el-farkoster i Sverige. Dervir hjelper vi til med å få fortgang i omleggingen av infrastrukturen som muliggjør grønnere transportmidler.Til våre innvier vi den første ladestasjonen slik at våre gjester kan lade batteriene med både grøn strøm til bilen og en lunsj eller kaffepause, sier Petra Dahlman, ansvarlig for Corporate Social Responsibility i McDonald's.

Per i dag er det bare noen få hundre elbiler på svenske veier. Dersom dette tallet stiger til 600 000 i 2020 vil CO2-utslippene frapersonbilsektoren falle med bortimot 20 prosent, skriver Elforsk.

- Elbransjen ser samarbeidet med McDonald's som et viktig ledd i arbeidet med å bygge opp en infrastruktur for neste generasjon miljøbiler, sier Morgan Anderson, adm. dir. i Elforsk.

Saken fortsetter under annonsen