sz027df8.jpg
Finansminister Sigbjørn Johnsen foreslår å pålegge store foretak å rapportere om hva de gjør for menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter og sosiale forhold, det ytre miljø og bekjempelse av korrupsjon.

Krever at bedriftene rapporterer om samfunnsansvar

Publisert: 8. desember 2012 kl 09.23
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Lovforslaget fra regjeringen betyr at store foretak årlig skal redegjøre i sin årsmelding for hva de gjør for å integrere hensynet til menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter og sosiale forhold, det ytre miljø og bekjempelse av korrupsjon.

– Regjeringen forventer at norske bedrifter skal være blant de fremste til å ta samfunnsansvar. Et lovfestet rapporteringskrav vil bidra til økt åpenhet og økt offentlig søkelys på virksomhetene, og skal motivere flere bedrifter til å integrere og tenke samfunnsansvar og i etikk i virksomheten, sier finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap).

Finansdepartementet skriver i en pressemelding at bedriftene minst skal gi opplysninger om sin samfunnsansvarspolicy, om hvordan den er fulgt opp i året som er gått, samt om forventningene til arbeidet framover. Redegjørelsen skal offentliggjøres i årsberetningen. (©NTB)

Saken fortsetter under annonsen