Innrømmer skattejuks

Publisert: 20. august 2007 kl 21.47
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

- Jeg mottok i 1991 ca. 750,000 kroner i arv etter min mor, som døde i 1990. Pengene kom så vidt jeg vet fra hennes far og sto på en konto i en sveitsisk bank. Beløpet ble satt inn på en konto som ble opprettet i samme bank i mitt navn. Beløpet ble ikke innrapportert til norske skattemyndigheter slik det burde ha vært. Dette beklager jeg selvfølgelig meget sterkt, skriver Cecilie Ditlev-Simonsen i en epost til pressen i dag.

Ditlev-Simonsen har bedt skattemyndighetene i Oslo om et møte, så hun kan få vite hvordan hun skal få ryddet opp i rotet.

Cecilie Ditlev-Simonsen skriver også i eposten at hun nå ikke har noen økonomiske midler utenfor Norge. Pengene det er snakk om ble brukt opp på 90-tallet.

Permiteres

På Norsk Hydros hjemmesider opplyses det om at kommunikasjonsdirektøren nå tar permisjon.

- Kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen har orientert Hydros ledelse om forhold knyttet til en morsarv som ikke ble innrapportert til norske skattemyndigheter i 1991. Cecilie er en svært dyktig medarbeider og vi er leie oss for den situasjonen hun er kommet opp i. Vi er selvsagt opptatt av at alle våre ansatte har orden i sitt forhold til myndighetene og tar derfor til etterretning at Cecilie i dag har tatt kontakt med skattemyndighetene for å ordne opp i saken. I denne personlig belastende situasjonen har vi innvilget hennes søknad om velferdspermisjon, skriver Hydro.

Saken fortsetter under annonsen