Hanssen-kollega får fire måneders karantene

Publisert: 7. november 2009 kl 10.17
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

tillegg ilegges Lindseth seks måneds saksforbud for helse- og omsorgssaker, regnet fra utløpet av karanteneperioden. Karantenetiden løper fra Lindseth sluttet i jobben som statssekretær, 20. oktober, og fram til 20. februar i 2010.

- En overgang fra statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet til en næringsvirksomhet hvor helsesektoren vil være et arbeidsfelt, kan medføre at det blir reist spørsmål om First House vil få uberettiget konkurransefortrinn, heter det i Karanteneutvalgets avgjørelse.

Tar vedtaket til etterretning

Dermed må Lindseth vente med å begynne sin jobb i det nyopprettede PR-firmaet. Her skal han etter planen jobbe sammen med sin tidligere sjef i Helse- og omsorgsdepartementet, Bjarne Håkon Hanssen, og tidligere statssekretær ved Statsministernes kontor, Jan-Erik Larsen.

- Jeg tar karanteneutvalgets vedtak til etterretning og vil etterleve det. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Ketil Lindseth til NTB.

Karantenen innebærer kontaktforbud mellom Lindseth og First House i karanteneperioden. Saksforbudet som Lindseth ilegges, gjelder alle saker knyttet til Helse- og omsorgsdepartementets ansvarsområde.

Behandler Hanssens sak

Saken fortsetter under annonsen

Karantenesaken til Bjarne Håkon Hanssen vil ifølge karanteneutvalget bli behandlet i løpet av de neste 14 dagene. Den tidligere helseministeren har varslet at han skal begynne som kommunikasjonsrådgiver i First House, og at tiltredelsen skjer rundt midten av januar 2010.

Karanteneutvalget har allerede behandlet saken til Jan-Erik Larsen og konkludert med at han ikke blir ilagt karantene eller tidsbegrenset saksforbud. Begrunnelsen er at Larsen i sin forholdsvis korte tid ved SMK ikke har jobbet med spesielle saker, snarere generell kommunikasjonsrådgivning i forbindelse med valgkampen.

I henhold til Karanteneutvalgets regelverk kan en person i politisk stilling bli ilagt seks måneders karantene eller inntil ett års saksforbud.(©NTB)