Grønn Luksus

Publisert: 20. juni 2008 kl 07.04
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

De tre herrene Eivind Pytte Ødegård, Nikolai Christian Perminow og Per Åge Sivertsen styrer en verdensomspennende aktivitet fra inkubatoren i Sagveien ved Akerselvai Oslo.

Bare kvinneklær

Med å satse på Grønn luksus, eller Eco Lux som det gjerne kalles, er Fin Fashion AS så langt fra markedet for hippieklær i naturfarger man kan komme. Det satses på råstoffer av høyeste kvalitet, som Pima-bomull, baby-alpakka-ull og villsilke, til klær for kunder som ikke vil gå på akkord med kvaliteten, selv om plaggene skal være økologiske og retteferdige på alle måter. Og det satses utelukkende på klær til kvinner. Årets vår- og sommerkolleksjon er designet av Arne & Carlos. Supermodeller ble kledd opp i denne kolleksjonen ogfotografert for Vogue og Elle.

Økologi og etikk

- Med Fin Fashion vil vi skape et motemerke som i tillegg er både økologisk og etisk, ikke et økologisk og etisk motemerke. Den forskjellen er vesentlig. Å lage økologiske og etiske merker er forsøkt mange ganger, men samtlige som har gjort det, har glemt hvor viktig det er med mote og design for at klærne skal være salgbare til vanlige forbrukere, som er opptatt av mote og kvalitet, og ser det som et pluss at økologi og etikk blir ivaretatt. Vi tilbyr kundene en økologisk og etisk dimensjon til moteklær av høy kvalitet. Vi tror dette også vil være fremtiden for alle som tilbyr kvalitetsklær, sier partner og etikkansvarlig i Fin Fashion, Eivind Pytte Ødegård.
Saken fortsetter under annonsen

Over hele verden

Han er sosiolog fra London School of Economics and Political Science (LSE), og ved siden av å være partner i Fin Fashion arbeider han med bedrifters samfunnsansvar og daglig drift i EtikkTakk. På Innovasjon Norge og rådgivningsselskapet Vipes konferanse om næringsvirksomhet og korrupsjon i India nylig, fortalte Ødegård om Fin Fashions vei til forskjellige delstater for å gjøre seg nytte av deres avanserte tekstilindustri i produksjonen av klær til luksusmarkedet. Hovedproduksjonen ligger i India, men selskapet har 14 underleverandører i 11 land. I tillegg kommer 50 forhandlere i 10 land, hvorav USA er det viktigste markedet.