Gro fikk særbehandling

Publisert: 7. januar 2008 kl 09.12
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

- Hovedregelen er at ved flytting til utlandet, har de ikke rettigheter til helsetjenester i Norge, forteller Hilde Olsen, direktør for pensjon og ytelser i Nav. Reglene kan imidlertid omgås, opplyser Olsen, dersom franske myndigheter garanterer at de vil dekke utgiftene til behandlingen.

Gro har gjennomført to hofteoperasjoner i Norge, en i februar og en i juni. Kostnadene ved slike operasjoner er på flere hundre tusen kroner, opplyser Dagbladet. Det er foreløpig uklart hvorvidt operasjonene Gro har tatt, har vært klarert med franske myndigheter.

- Denne saken er betent. Det stemmer at ekteparet Brundtland ikke kan bruke helsetjenester i Norge når de er bosatt i Frankrike. Unntaket er øyeblikkelig hjelp, eller ved særlige grunner, og etter hva jeg skjønner er det ikke snakk om det i denne saken. Det kan ikke være slik at Gro Harlem Brundtland har sitt eget regelverk og så gjelder noe helt annet for alle andre, sier Harald Nesvik (Frp) som er leder av Stortingets Helse- og omsorgskomité til Dagbladet.


Saken fortsetter under annonsen