Frifunnet

Publisert: 1. juni 2007 kl 09.11
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
Tidligere sjef for Sintef Petroleumsforskning, David Lysne, ble tiltalt for grov korrupsjon i februar i år. Økokrim mente at Lysne hadde bidratt til å bestikke iranske tjenestemenn. Trondheim tingrett fant ingen bevis for at Sintef-penger skal ha havnet hos iranske tjenestemenn.
«Retten har kommet til at David Lysne må frifinnes fordi det ikke foreligger tilstrekkelige sikre holdepunkter for å legge til grunn at han har begått de straffbare forhold tiltalebeslutningen omfatter», heter det i dommen.

Lysne selv er glad for å legge saken bak seg.
- Jeg er først og fremst glad og lettet over at saken er ferdig, med riktig utfall. Det har vært en stor belastning, og jeg hadde ikke greid dette uten støtten fra min familie, sier han til Aftenposten. Økokrim har ikke tatt stilling til om de vil anke avgjørelsen. Lysnes forsvarer mener at hele saken er en hevnaksjon fra tidligere kolleger.
- Saken er et nederlag for Økokrim, som i denne saken er blitt forledet av medier og enkeltpersoner med særskilt agenda, og dessverre derfor har unnlatt å foreta en objektiv og grundig vurdering før tiltalen ble tatt ut, sier Stordrange.

Saken fortsetter under annonsen