Forsker på klimastrategier

Publisert: 22. mai 2008 kl 15.12
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Senteret opprettes som følge av at BI har fått et gaveprofessorat på 9 millioner over fem år av Toyota Norge AS. BI og Toyota har samtidig inngått en avtale om at det skal forskes på klimascenarier i den hensikt å bidra til reduksjon av de globale utslippene av drivhusgasser.

Ny klimastrategi

- Jeg er svært glad for denne muligheten til å drive praktisk relevant arbeid med klimastrategier for næringsliv og forvaltning. Visjonen er at senteret skal bidra til en vesentlig styrking av det fremtidsrettede klimaarbeidet i Norge, med vekt på økonomisk-administrative problemstillinger av interesse for politikk og næringsliv. Dette vil fylle et vesentlig gap i den norske kompetansen på klimaområdet, sier landets nye klimaprofessor Jørgen Randers.

Han ser for seg at i oppstartfasen kan prosjekter som går på å avklare sannsynlige prisbaner for ulike typer energi, og for ulike typer utslippskvoter, være aktuelle. Dessuten økonomisk-administrative studier av klimateknologier som er spesielt viktige for Norge. Det vil si CO2-fangst og lagring, havgående vindmøller, gassdrevne fartøy og lavutslippsbiler for bruk i mer grisgrendte strøk.

Saken fortsetter under annonsen