Flere dør i arbeidsulykker

Publisert: 27. juni 2008 kl 09.10
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

6000 dødsfall hver dag betyr 2,2 millioner dødsfall årlig. I tilegg blir 270 millioner arbeidere så skadet i jobbulykker at de må være borte fra arbeid i mer enn tre dager. 160 millioner arbeidere sliter med skader og lidelser de har pådratt seg som følge av ulykker på jobb. Det forteller Vårt Land.

Her hjemme viser tall fra Arbeidstilsynet at stadig flere dør på jobb i Norge. 2008 ser ut til å bli et rekordår. I fjor omkom 28 personer i arbeidsulykker i Norge. Det var sju flere enn året før. Hittil i år har 29 personer mistet livet i arbeidsulykker. Det er nesten tre ganger så mange som i samme periode i fjor. Ifølge Arbeidstilsynet er utenlandske bygningsarbeidere overrepresentert på statistikken.

I dag starter et internasjonalt toppmøte om sikkerhet på arbeidsplassen i Sør-Koreas hovedstad Seoul. Mer enn 4000 industriledere, politikere, fagforeningsledere og arbeidslivsforskere skal delta på møtet. Trolig kan vi nordmenn ha noe å lære. Onsdag måtte Telenor rapportere om fem nye dødsfall hos Telenors underleverandør Grameenphone i Bangladesh. Dødsfallene var blitt avdekket av Telenors egen interngranskning. Til sammen har ni personer mistet livet i forbindelse med arbeid for underleverandørene, og Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas kan ikke garantere at det ikke vil bli avdekket flere dødsfall.

- Vi har ikke kommet til bunns i arbeidet ennå. At vi får greie på ting vi ikke visste fra før, må vi regne med, sier Baksaas til Vårt Land.

Saken fortsetter under annonsen