Flau minister etter CV-flause

Publisert: 22. juni 2007 kl 10.18
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
Arbeidsminister Sven Otto Littorin anklages for CV-bløffing men forsvarer innholdet.

Nå gir han likevel etter for presset og fjerner sin tvilsomme amerikanske eksamen både fra sin CV og fra regjeringens hjemmeside, melder E24.

I den offisielle biografien til Littorin står det at han i 1997 mottok en Master of Business Administration (MBA) ved Fairfax University i Louisiana. De siste dagene har statsråden fått kritikk for å pynte seg med en tittel som skal være helt verdiløs.

Universitetet ble aldri akkreditert av amerikanske myndigheter, og ble senere svartelistet i flere amerikanske delstater, skriver Expressen.

Littorin tok sin MBA via fjernundervisning, og leverte en masteroppgave på 123 sider til universitetet, som han aldri besøkte. Han kan heller ikke huske navnet på professoren som veiledet arbeidet med masteroppgaven

Littorin forsvarer likevel sin utdannelse:

- Jeg hadde aldri noen anledning til å stille spørsmål rundt min eksamen. Jeg hadde en studieplan og en veileder og leverte det jeg skulle. Jeg skjemmes overhodet ikke over oppgaven min. Men det er klart at at det tar på når det står i avisene at man er en bløffer, sier Littorin til TT.

Saken fortsetter under annonsen
Statsminister Fredrik Reinfeldt har akseptert Littorins forklaring