138362730_0918b.jpg

Etisk kapitalisme

Publisert: 15. mai 2009 kl 10.58
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01
Denne enkle filosofien samlet i går rundt 500 mennesker - deriblant en rekke prominenser innen politikk og næringsliv - i Oslo Rådhus. Miljøvernminister Erik Solheim, direktør i NUPI, Jan Egeland, og sjefen for Kinas største bank, The Investment and Commercial Bank of China, Jiang Jiangging var blant deltakerne.

Det er tredje gang denne konferansen arrangeres, og i år ble det for første gang delt ut en pris for etisk forretningsdrift til "en fremragende forretningsmann som gjennom sin virksomhet fremmer etisk opptreden, fred og utvikling". Jiang Jiangging, den svenske IKEA-toppsjefen Anders Dahlvig og Mohammed Jameel, sjefen for Abdul Latif Jameel, Saudi-Arabia var blant de nominerte. Prisen gikk til Anders Dahlvig.

De var foreslått av tre tidligere Nobelpris-vinnere, prof. Muhammad Yunus, dr. Wangati Maathai og prof. Michael Spence. Tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annan ga sin støtte til konferansen og prisutdelingen.

Oslo kommune, Oslo handelskammer, Oslo World Trade Center (som drives av Saxegaard) og Oslo Fredssenter står bak arrangementet sammen med Saxegaards stiftelse, Business for Peace Foundation.

Forretningsmannen

Per Saxegaard er selv ikke uten erfaring fra næringslivet. Han har 20 års erfaring fra finanssektoren, og har vært rådgiver like lenge. Han var med på å etablere Norden Realkapital og Norden Investment Banking, er daglig leder av Norden Investment Banking, og har kontor midt i finanssenteret på Aker brygge i Oslo. Han står også bak World Trade Center Norway.

Ved siden av jobben i Norden Investment Banking etablerte han stiftelsen Business for Peace Foundation og forberedte konferansen.

Saken fortsetter under annonsen

- Hvorfor arrangerer du denne konferansen?

- Fordi jeg har troen på det gode i næringslivet. Det er sikkert mye som kan sies om alt som er galt i næringslivet, og med kapitalismen. Men det finnes også mange gode forbilder, som bør løftes fram som eksempel for alle oss andre.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen som står i papirutgaven av Ukeavisen Ledelse nr. 18 2009.